Uncategorized

Akassen var det der hjalp mig

For et halvt år siden var virksomheden, hvor jeg længe havde arbejdet tvunget til at stoppe produktionen. Jeg stod pludselig uden stabil løn.

Situationen synede vildt uoverskueligt. Jeg har ikke på noget tidspunkt været uden arbejde. Glædeligvis har jeg fra jeg blev færdig med at studere været med i en a-kasse. Det var min overlevelse, da jeg uden varsel blev jobsøgende.

Jeg har fra tid til anden tænkt, at det var uden mening at overføre penge til arbejdsløshedskasse. Jeg har jo ikke været
jobsøgende før, men heldigivis var jeg fornuftig nok til at fortsætte som medlem.

Da jeg lige pludselig var arbejdsløs var medlemskabet altså bare en stor hjælp.

Akassen hjalp med at finde hoved og hale i det med penge og alt det andet, og de assisterede at undersøge potentielle arbejdsmuligheder, udforme ansøgninger og CV. Det var reelt set ret let.

Der er ikke meget arbejde i min profession. Af den grund var jeg forberedt på, at jeg skulle være arbejdssøgende i en længere periode. Økonomisk ville det blive barsk, men det kunne godt lade sig gøre. Jeg havde krav på dagpenge som medlem af en a kasse. Af den årsag var jeg tilsikret pengemæssigt. Dagpenge er ikke svarende til en solid løn, men jeg har råd til at beholde min bil, og jeg kan brødføde min familie. Det er det betydeligste for mig, og det er jeg utrolig taknemmelig over.

Der eksisterer jo flere arbejdsløsheds-kasser, og det essentielle for mig er, at min a-kasse er med kompetencer inden for min profession. Arbejdsløsheds-kassen skal derudover være troværdige. Gudskelov følte jeg mig i trygge hænder.

Jeg fik tilbudt en håndfuld aftalte tider hos min a kasse, og der var ligeledes mulighed for at tilmelde sig til diverse hold, hvor jeg blev mere oplyst om blandt andet virksomheder.

En dag blev jeg kontaktet af Det faglige hus – som lod mig vide, at a kassen havde et potentielt arbejde til mig. Jeg var glad.

Ugen efter var jeg til afklaringssamtale i virksomheden. Mødet gik i en god tone, og senere samme uge ringede de mig om, at de havde valgt mig.

Jeg nåede at være arbejdsledig i fire måneder, og det er en stor lettelse, at jeg nu får løn. Jeg er henrykt for mit nye arbejde.
Det er ikke en fornøjelse at stå uden arbejde, og det er vigtigt at blive tilbudt den rette guidning.

Jeg følte mig aldrig på bar bund af min arbejdsløshedskasse.
At have krav på dagpenge som meldt ind i en a-kasse var helt sikkert min redning pengemæssigt. På den måde var jeg tilsikret økonomisk, og jeg var ikke tvunget til at afskaffe de ting, jeg elsker allermest.