Økonomi

Lån penge i dag

Hvordan låner du penge online?

Når du skal låne penge i dag, skal man opfylde 4 basale krav:

  1. Dit statsborgerskab skal være dansk
  2. Din alder skal være minimum 18 år
  3. Du skal have et fast arbejde/ indtægt
  4. Du må ikke være registeret i RKI

Det er lidt forskelligt, hvilke låneudbydere der forlanger hvilke af de basale krav, men mange kræver alle fire. Lån penge på hjemmesiden Fair-laan.dk, men husk og læs det med småt.

Årsagen er, at et kviklån ikke kræver sikkerhed eller forklaring om, hvad pengene skal bruges til. Det betyder, at låneudbyderen er dårligere stillet i forhold til at sikre sig tilbagebetaling af lånet, end eksempelvis en bank. I en bank skal du forklare formålet med lånet, din økonomi granskes i detaljer, og der skal være en form for sikkerhed for lånet.

Alt i forbindelse med et online lån foregår elektronisk, og med dit NemID verificerer du din identitet og godkender, at der indhentes basale oplysninger om dig. Det betyder, at der intet personligt møde er mellem dig og låneudbyderen på noget tidspunkt i hele ansøgningsprocessen.

Hvis du er registreret i RKI, er det som regel fordi, at du har en historik som dårlig betaler. En dårlig betaler udgør en større risiko for manglende afdrag på lånet og er derfor noget, som en udbyder af online lån ikke vil udlåne til. Og dog…

Hvilke krav er der til kviklån

Der findes online lån for dig, der er registreret i RKI. Sammenlign kviklån på nettet, og find de låneudbydere som tilbyder dig den bedste rente.

Folk kommer i RKI af mange forskellige årsager, og sommetider er det ikke deres egen skyld – eksempelvis hvis to har optaget et lån sammen og dermed kautionerer for lånet i fællesskab. Hvis den ene ikke betaler sit månedlige afdrag, og den anden ikke har råd til at dække det hele – kan begge risikere at ryge i RKI, selvom det kun er den ene, der har misligholdt sin afdragsordning.

Du har en chance…

Chancen for at få et kviklån trods RKI hviler på to ting: For det første i den individuelle kreditvurdering, der foretages ekstra grundigt ved denne type online lån. Her kigges der på, hvor længe siden det er, at du blev registreret. Der kigges så vidt muligt på årsagen og beløbsstørrelsen bag registreringen, der kigges ikke mindst på din betalerhistorik siden. Ser det hele fornuftigt ud, kan du låne trods RKI-registreringen.

For det andet kan nogle online låneudbydere kræve en kautionist. Det vil sige, at en anden person garanterer for, at du betaler tilbage – og betaler for dig, hvis du ikke gør. Dette er normalt for off-line lån i eksempelvis banker, hvis der ikke kan stilles økonomisk sikkerhed i ejendom eller andet. For online låneudbydere er det nyt, men en god chance for dig, der gerne vil låne penge.