Økonomi

Lån penge hos Robotlån eller Basisbank

Hvad er et Robotlån og hvem står bag dette nye lånefænomen?

Meta-beskrivelse: At låne penge har aldrig været nemmere. Med internettet er så mange private kreditselskaber piblet frem, og tilbyder nu et væld af muligheder for forbrugervenlige online kunder. En af de nye låneudbydere hedder Robotlån. Vi ser her nærmere på hvem, der står bag og hvad Robotlån kan tilbyde.

robotlån

Hvem står bag Robotlån ?

Robotlån er i sig selv en låneudbyder af lån på nettet. Men selve Robotlån er alligevel en underafdeling af det større Basisbank. Man er ikke ejet som sådan af Basisbank, men Basisbank formidler låneprodukterne for Robotlån. Man har adresse i København og er altså en pæredansk virksomhed, som er underlagt Finanstilsynet. Der er altså juridisk sikkerhed for kunderne.

Hvor store lån kan man optage hos Robotlån ?

På selve Robotlåns egen hjemmeside finder man på forsiden en fin låneberegner, som man kan lege lidt med før man beslutter sig for, hvor meget man vil låne. Her kan man via låneberegneren justere præcist hvor meget, man ønsker at låne. Det fremgår hurtigt at låneberegnerens mindste lån er 3000 kroner, mens det maksimale lån hos Robotlån er på hele 75.000 kroner. Når du har justeret dig frem til det ønskede lånebeløb, skal du ned i næste låneberegner. Her skal du justere selve løbetiden for dit lån. Altså hvor længe din tilbagebetaling af dit Robotlån skal foregå. Her kan du skrue så langt ned som til 12 måneder, altså et år, eller så langt op som til 72 måneder. Det er klart at selve ydelsen pr måned falder drastisk, når man vælger den maksimale løbetid på 72 måneder, men det er så også værd at have med i sine overvejelser, at netop den lange løbetid betyder større låneomkostninger. For reglen er; jo længere tid du har lånet, desto dyrere bliver det i længden. Så man bør overveje om man ikke kan presse citronen lidt og betale det hurtigt af. Det vil man kunne spare adskillige kroner på.

Kan alle komme i betragtning til et Robotlån ?

Som udgangspunkt kan næsten alle mennesker komme i betragtning til et lån hos Robotlån. Men der er, som hos alle andre låneudbydere, altid nogle kriterier som skal opfyldes. Hos Robotlån arbejder man med tre klassiske kriterier:

Du skal være myndig, før du kan låne hos Robotlån. Det betyder at du skal være fyldt 18 år, inden du foretager låneansøgningen. Ingen børn eller unge under 18 år kan derfor komme i betragtning til lån på Robotlån.

Du må ikke være være registreret i RKI eller i Debitor Registret. Det betyder slet og ret, at du ikke officielt må være en dårlig betaler. Det er du, hvis du på et tidspunkt har været i klemme over længere tid med en regning eller et lån du ikke har kunnet betale. Du vil dog med sikkerhed vide om du er i RKI, da dette bliver dig oplyst i det pågældende tilfælde. At man har den regel hos Robotlån skyldes sikkerhed. Man ønsker, at kunderne kan stille en vis garanti for ikke at have en historie som dårlige betalere, før man låner dem penge.

Du skal have en rimelig indkomst. Det kan lyde selvmodsigende at man skal have penge for at kunne låne penge, men der er mening med galskaben. Hos Robotlån stiller man det krav til sine kunder, at de som minimum skal kunne fremvise en årsindtægt på minimum 150.000 før skat. Det er minimumsgrænsen for overhovedet at kunne komme i betragtning til et lån. Det er dog heller ikke alverdens, og langt de fleste mennesker over 18 år vil ikke have nogen problemer med at kunne fremvise en årsindtægt på over 150.000 kroner.

Opfylder du ovenstående krav, så vil du i teorien kunne komme i betragtning til et lån hos Robotlån. Næste skridt er så at godkende lånebeløbet. Her er det klart, at man kan låne højere lånebeløb desto højere ens årsindtægt er. Det giver sig selv, eftersom man derved kan fremvise en større kreditværdighed, når lånet skal tilbagebetales.