A-kasser

Min a-kasse hjalp mig i en svær tid

For ikke så længe siden blev det sted, hvor jeg længe havde arbejdet nødsaget til at lukke produktionen ned. Jeg stod uden varsel uden stabil løn.

Det hele var helt vildt svært. Jeg har ikke på noget tidspunkt stået uden stabil indtægt. Heldigt nok har jeg fra jeg blev færdig med at studere været med i en arbejdsløsheds-kasse. Det blev min overlevelse, da jeg fra den ene dag til den anden blev uden arbejde.

Jeg har engang imellem formodet, at det ikke var nødvendigt at være medlem af en a-kasse. Jeg har jo aldrig nogensinde været jobsøgende før, men heldigvis var jeg fornuftig nok til at fortsætte med at være betalende medlem.

Da jeg til min store overraskelse stod arbejdsløs blev det uden diskussion meget værdifuldt.

A kassen hjalp med at få vished om det med penge og de mange regler, ligesom de var behjælpelige med at kigge efter nye arbejdsmuligheder, frembringemotiverede jobansøgninger og CV’er. Det var faktisk ret let.

Der er ikke mange jobs i min fagområde. Af den grund var jeg beredt på, at jeg ville være arbejdssøgende i et stykke tid. Finansielt ville det blive svært, men det kunne godt lykkes. Jeg havde krav på dagpenge som medlem af en a-kasse. Derfor var jeg garanteret pengemæssigt. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke svarende til en solid løn, men jeg kan beholde huset, og jeg går ikke sulten i seng. Det er det essentielle for mig, og det er jeg vildt lettet over.

Der eksisterer jo rigelig a-kasser, og det vigtigste for mig er, at min a-kasse er med viden inden for min profession. A-kassen skal også fremstå til at regne med. Heldigvis følte jeg mig i gode hænder.

Jeg kom til nogle faste møder hos min arbejdsløsheds-kasse, og der var derudover chance for at skrive sig op til forskellige hold, hvor jeg blev klogere på eksempelvis jobsøgningsstrategier.

En dag blev jeg kontaktet af min a-kasse, som fortalte, at arbejdsløshedskassen havde et eventuelt ansættelse til mig. Jeg var glad.

Dagen efter var jeg til samtale på stedet. Det gik i en god tone, og kort tid efter kontaktede de mig om, at de havde valgt mig.

Jeg nåede at gå ledig i to måneder, og det er en lettelse, at jeg nu kan gå på arbejde. Jeg er henrykt for mine nye chefer.

Det er hårdt at være ledig, og det er væsentligt betydningsfuldt at få den mest kompetente vejledning.

Jeg følte mig aldrig på bar bund af min arbejdsløsheds-kasse.

At være berettiget til dagpenge som medlem af en a kasse var på mange måder min sikkerhed finansielt. På grund af det var jeg forsikret rent økonomisk, og jeg blev ikke nødsaget til at sælge de objekter, jeg elsker allermest.